Hesaap nasıl doğdu?

Merhaba,

Bugünkü yazıda Hesaap projesinin serüvenini anlatmaya çalışacağım. Hikaye 2007’ye kadar dayanıyor. Evet, 2007. İlk bilgisayarla tanıştığım ve nedense bilgisayarla ilgili herhangi bir deneyimim olmamasına rağmen bende bırakmış olduğu merak, zamanla böyle bir sistemin ortaya çıkmasını sağlamış oldu. 2007 senesinde bilgisayarla tanıştım. Ve ilk işim oyun oynamak olmadı. Web sitesi nasıl yapılıyor? Nasıl yönetiliyor? tarzı meraklarımı gidermeye başladım.

Zamanla yazılım bilgisine sahip oldum(Kendi çapımda 🙂 ). Sonra üniversite maratonu başladı. Bilgisayarla uzun bir süre uğraşmadım. Bu yıl üniversite bitti. Ve ben tekrardan oturdum bilgisayar başına.

Hesaap ise Oklif, Veresiyem, Akınsoft Wolvox gibi ticari muhasebe programlarını incelemem ve kullanmamdan esinlenerek ortaya çıktı. Veresiyem, Terkon firmasının ücretsiz olarak dağıttığı, piyasanın işini kolaylaştıran baş ucu program diyebileceğim bir masaüstü programı. Oklif ise yine Terkon firmasının online ortamda hizmete sunduğu ürünü. Birebir veresiyemle aynı özellikleri taşıyor. Sadece internet tabanlı olan Oklif bir adım önde gidiyor.

Bu saydığım programlar Hesaap için bir neden oldular. Taklit değil tamamen yapma arzusu. Ve başardım. Ama daha yolun başındayım.

Güvenlik açıkları, tasarımsal sorunlar, mobil uygulama, altyapı ve veritabanı sorunları gibi devasa sorunlarım var. Her gün düzeltmeye geliştirmeye devam ediyorum tabi. Korkmayın 🙂

Bugünlük bu kadar. Sağlıcakla kalın.

Yayınlayan

“Hesaap nasıl doğdu?” üzerine 2 yorum

  1. Yerli yazılım sektöründe, yeni girişimciler görmek bizleri mutlu ediyor.

    Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    Pinorma Bilişim Teknolojileri
    ( OKLIF )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir