Etkili tasarruf yöntemi: Sanki Yedim!

Merhaba,

Bu yazı da sizlere çok etkili bir tasarruf yönteminden bahsedeceğim. Bu yöntemin adı, Sanki Yedim! 17. Yüzyılda İstanbul da yaşayan bir zat, canı bir şey çektiğinde parasını harcamak yerine “sanki yedim” demiş ve parasını biriktirmeye başlamış. Rivayete göre bu topladığı para ile de bir mescit yaptırmış. Kıssadan hisse; sanki yedim diyen bir mescidi yemedi!

Evet, mantıklı ve yapılabilecek kısa ve zahmetsiz bir tasarruf yöntemi. Gün içerisinde gereksiz harcamalarımızı bir göz önüne getirelim. Canımız istediğinde aldığımız abur cuburlar bu harcamaların başında geliyor. Azımsanacak bir miktar olarak görülmemeli. Yani, canımızın her istediğini almak yerine “SANKİ YEDİM” deyip bu küçük miktarları biriktirerek zaman içerisinde etkili bir tasarruf yapmış olabiliriz. Ya da dolabımız da giymediğimiz elbiselerimize bir tane daha katmak yerine “SANKİ ALDIM” deyip gereksiz harcama yapmak yerine o tutarı biriktirmek yine uzun vadede iyi bir tasarruf olacaktır.

Harcama yapmadan önce yapacağımız bu harcamamızın gerçekten bir ihtiyacımızı karşılamasına dikkat etmeliyiz. Böylelikle ihtiyaçlara göre yapılan harcamalar, keyfi harcamaların önüne zamanla geçecektir. Sanki yedim, sanki aldım deyin ve bir mescidi yemeyin. 🙂

Tasarruflarınızı ya da gelir ve giderlerinizi kayıt altında tutmak için ise hemen Hesaap‘tan ücretsiz yararlanın.

Yayınlayan